Jalousi - hvad er jalousi?

Jalousi
Kontaktinformation Hypnoenergi.dk Käte Bildsøe
Vejlby Centervej 13
8240 Risskov, Århus
E-mail: kate.hypnoenergi@gmail.com

Se kort...
Nyheder Hypnoseuddannelse Hypnoenergi tilbyder.... Hypnoseuddannelse certificeret af NGH i Århus, Ålborg, Odense og København. Ønsker du en professionel hypnose uddannelse? Bestil materiale allerede i dag. Tag et weekendkursus. Læs mere under Uddannelse... Hypnose uddannelse... Selvhypnosekurser Vi holder selvhypnosekurser overalt i landet. Selvhypnose Weblog Følg med i diskussioner på min weblog. Kan man få folk til noget i hypnose, som de ellers ikke ville have gjort? Se loggen på hypnose-jylland.dk. Forum Vi byder velkommen til vores forum . Få nyheder, og stil spørgsmål til, hvad der sker inden for hypnose. Se flere nyheder her...

Jalousi giver sig udtryk på flere måder. Det er ofte en blanding af flere følelser. Det kan være vrede, ked af det-hed, følelsen af at blive afvist.
Der kan naturligvis også være en angst for at miste. Andre følelser, der ofte er involveret, er mistro, afmagt og mindreværd.
Jalousi kan være meget destruktivt i et forhold.
Der findes vel ingen mennesker, som bryder sig om at blive kontrolleret, mistroet og skældt ud på uden grund. Og sådan kan et parforhold udvikle sig, hvis den person, der lider af jalousi, ikke får noget gjort ved det.
Jalousi er absolut ingen ønskværdig tilstand for nogen mennesker.
Den, der er jaloux, har hyppigt et lavt selvværd og bruger masser af energi på at forstille sig scenarier, som slet ingen rod har i virkeligheden.
Vedkommende kan i nogle tilfælde snige sig rundt og tjekke lommer, mobiltelefon, mails osv. osv. Ofte forestiller de sig også alverdens ulykker, hvis den person, der er genstand for jalousien, ikke reagerer øjeblikkeligt på f.eks. en SMS.
Det, at gå i byen eller til fest sammen, kan også udvikle sig til et sandt mareridt - for begge parter - og nogle gange også for de andre festdeltagere. Sure miner, beskyldninger og skænderier pynter jo ikke just på en fest.
Det værste er vel, at jalousi i starten af et forhold kan tolkes, som om partneren er vældig glad for en, mens det senere bliver en begrænsning, som kun få kan trives med.

Få noget gjort ved jalousien

Jalousi er et problem, der kan gøres noget ved.
På samme måde som mange andre uhensigtsmæssige adfærdsmønstre kan jalousi være skabt meget tidligt i livet.
Det kan bunde i det at have fået en mindre søskende og en oplevelse af eller en frygt for ikke at være så elsket som tidligere.
De fleste forældre gør, hvad de kan for at undgå søskendejalousi, men ikke desto mindre oplever jeg hyppigt, at der alligevel forekommer tilfælde, hvor en ældre søskende har følt sig tilsidesat og derfor har oplevet en følelse af ikke at være god nok eller at være blevet afvist. Dette kan senere udvikle sig til en jalousi over for en partner, som faktisk er fuldstændig uden skyld.
Det er dog vigtigt at betragte jalousien som et problem, der kan afhjælpes.

www.hypnoenergi.dk - Hypnoenergi med hypnoterapi© - behandling med hypnose og hypnoseuddannelse - copyright 2007 - Copyright på design og mønster - THB 2007 - Kopiering af siden eller dele heraf vil blive retsforfulgt.