Fobier

Edderkop
Kontaktinformation Hypnoenergi.dk Käte Bildsøe
Vejlby Centervej 13
8240 Risskov, Århus
E-mail: kate.hypnoenergi@gmail.com

Se kort...
Nyheder Hypnoseuddannelse Hypnoenergi tilbyder.... Hypnoseuddannelse certificeret af NGH i Århus, Ålborg, Odense og København. Ønsker du en professionel hypnose uddannelse? Bestil materiale allerede i dag. Tag et weekendkursus. Læs mere under Uddannelse... Hypnose uddannelse... Selvhypnosekurser Vi holder selvhypnosekurser overalt i landet. Selvhypnose Weblog Følg med i diskussioner på min weblog. Kan man få folk til noget i hypnose, som de ellers ikke ville have gjort? Se loggen på hypnose-jylland.dk. Forum Vi byder velkommen til vores forum . Få nyheder, og stil spørgsmål til, hvad der sker inden for hypnose. Se flere nyheder her...

Der findes mange forskellige fobier, men hvad er en fobi egentlig? En fobi er en sygelig angst for bestemte ting eller situationer, f.eks. højder, åbne pladser, lukkede rum, mørke, hunde, katte, fugle eller edderkopper for blot at nævne nogle.

En fobi kan forekomme i mange forskellige former og kan være invaliderende for den person, som lider af den.
Mange oplever en fobi som en panisk angst, der udløses i bestemte situationer. Man sveder, har hjertebanken, måske hyperventilerer man, måske føler man, at man har gele i benene. Den paniske angst kan forekomme i situationer, hvor man skal præstere noget, f.eks. som eksamensskræk. Mange mennesker har på et eller andet tidspunkt i deres liv prøvet at mærke en snert af denne angsttype, som kan udvikle sig til en fobilignende tilstand, hvis der ikke gøres noget ved den - og her er hypnose ofte meget effektivt.
De fleste, der lider af fobier, forsøger at undgå den "farlige" situation, men dette kan på længere sigt udvikle sig til en begrænsning i dagligdagen. Det er også sådan, at visse situationer kan man ganske enkelt ikke undgå.

Når der bruges hypnose og hypnoterapi i behandlingen af en fobi, finder man frem til årsagen til frygten. De fleste fobier, er opstået, i forbindelse med oplevelser, vi har haft, mens vi var børn. Vi har måske oplevet noget voldsomt, eller vi har set, at andre har reageret voldsomt på et eller andet, og det kan have udløst en angst. For hver gang vi kommer i en situation, der minder underbevidstheden om denne oplevelse, forstærkes frygten og kan udvikle sig til en fobi.

Der er mange mennesker, der har en fobi. Vi kender næsten med sikkerhed alle en person i vores omgangskreds, der er skrækslagen for edderkopper, en, der er bange for højder, en, der er mørkeræd, en, der lider af eksamensskræk, eller en, der har flyskræk...
Nogle fobier kan være meget invaliderende.
En social fobi kan være så alvorlig, at den ganske enkelt forhindrer det menneske, der har den, i at komme uden for sin egen gadedør. En social fobi er noget ganske andet end en fobi som f.eks. flyskræk. Man kan jo undgå at skulle ud at flyve, men det kan være vanskeligt at fungere, hvis en fobi forhindrer dig i at komme ud overhovedet - og der er ikke tale om generthed - der er tale om en decideret angst.
Heldigvis er hypnose og hypnoterapi meget effektivt til at finde årsagen til, at en person er bange.
Underbevidstheden har lagret alle vores oplevelser, og i hypnose kan man få adgang til den hændelse, der første gang udløste frygten. Når den neutraliseres, vil frygten forsvinde.
Det er meget forskelligt, hvor mange behandlinger der skal til for at afhjælpe en fobi. I nogle tilfælde er en enkelt behandling nok. Jeg har f.eks. oplevet klienter med en fobi for edderkopper, der kun har skullet have en behandling, hvorefter de har kunnet stå ganske rolige og kigge på edderkoppen.
På samme måde har jeg oplevet klienter med eksamensskræk, som efter én behandling har kunnet gå til eksamen med en helt anden indstilling end den, de kom for at få behandling for. De fleste ændrer nemlig holdning og betragter på en måde eksamen mere som en lejlighed til at vise, hvad de kan, end som en kontrolfunktion, hvor lærer og censor er deres fjender.
Jeg har dog også oplevet fobier, som har krævet flere behandlinger - som har måttet afhjælpes på samme måde, som når man gør en person mindre allergisk over for et bestemt dyr eller en græsart - også kaldet desensibilisering.


www.hypnoenergi.dk - Hypnoenergi med hypnoterapi© - behandling med hypnose og hypnoseuddannelse - copyright 2007 - Copyright på design og mønster - THB 2007 - Kopiering af siden eller dele heraf vil blive retsforfulgt.